28 april 2018
10:15

IF Brommapojkarna 3

Referat: Sätra/Mälarhöjden - IF Brommapojkarna 3

Idag var det dags för en uppskjutna matchen mot Sätra/Mälarhöjden. Trots att det var deras hemmamatch så spelade vi här hos på Åkeshov BP.

Vi kom till matchen med 13 spelare och la därför upp taktik för att kunna hålla fysiskt genom hela matchen. Vi valde bland annat att spela Jasmine och Agnes som målvakter i varsin halvlek samt att försöka hålla ett samlat lag och spara in på det höga presspelet.

Vi inledde väldigt starkt och det var mest bara spel på motståndarnas planhalva med en hel del bra passningsspel. Sätra/Mälarhöjden organiserade sig dock och spelet jämnade ut sig alltmer. Även andra halvlek blev ganska jämn, men vi var nog ändå närmaste mål. Vi tappade väl lite fart sista kvarten, då allt jobb på planen började ta ut sin rätt, vilket ledde till att vi tappade ett knippe fokus, en nypa noggrannhet och en del rörelse.

Vid slutsignalen var det fortfarande mållöst och vi får alltså notera 0-0 för tredje matchen i rad. Även om vi vet att laget gärna vill börja göra mål, så tycker vi att alla 13 ska vara mycket stolta över sin insats. Agnes och Jasmine gjorde båda en mycket stabil insats i en svår match där det gäller för målvakt att hålla koncentrationen och göra rätt på de få bollar som kommer. Flera spelare tog sig an mer eller mindre ovana positioner utan att tveka.

Laget visar upp allt bättre passningsspel, rörelse utan boll, organisation och disciplin i försvarsspelet, vilket är några av de saker vi fokuserat på under våra träningar. Det är ett kvitto på att träningen ger resultat och visar hur viktigt det är att många kan vara med på 1-2 träningar i veckan. Vi kommer att fortsätta träna på vår speluppbyggnad och avslut för att så snart som möjligt börja få lite målgörare i protokollen!